“Ideja za pokretanje „Avan& Tučak„ podstaknuta je mojim sopstvenim potrebama za začinima. Začini su oduvek bili moja strast, a mogla sam da se snabdem njima samo na putovanjima. I, umesto suvenira sa putovanja, večito sam dovlačila kofer pun začina. To su za mene pravi suveniri – kulinarska obeležja zemlje u kojoj sam boravila.
Jer, nisi se upoznala sa jednom zemljom i narodom gledajući njene građevine i slušajući istorijat od turističkih vodiča. Kulturu i tradiciju jednog podneblja možeš i da okusiš – kroz njihova nacionalna, tj. tradicionalna jela.
Na sve pomenuto se nadovezala i moja ljubav prema azijskoj kuhinji i nastala je jedna priča pod imenom “Avan&Tučak”.
Kada se spoje ljubav i strast, po logici stvari trebalo bi da se rodi nešto kvalitetno i divno. Vreme će pokazati da li grešim…
A meni ostaje da se trudim još više i ne odustajem od svog cilja.
A cilj “Avan&Tučak” je borba protiv dosadne hrane! Hrana nije samo gorivo za naš organizam, hrana je lepota življenja! :)”