O nama

 

 

„Avan & Tučak“  osnovan je u martu 2016. godine kao specijalizovana prodavnica za prodaju:

 

– začina, začinskih mešavina i začinskog bilja iz celog sveta

– svežeg začinskog bilja

– soseva i ostalih dodataka

– kvalitetnih avana, mlinova i ostalih kuhinjskih „alata“

– meda i proizvoda od meda

– najkvalitetnijih ulja ( kulinarskih ) i sirća

– svih neophodnih stvari za pripremanje azijskih jela

 

Jednom rečju ,“ Avan & Tučak“  je mali, kulinarski raj koji ljubiteljima kuvanja i sjajnih zalogaja nudi kvalitetne sastojke za ukusne avanture !

Mi smo dvoje polumladih entuzijasta , vođeni idejom i željom da u Srbiju donesu ukuse iz celog sveta. Nadahnuti , pre svega , začinskom rakošju u kuhinjama drugih kultura , dali smo sebi zadatak da podstaknemo Vašu maštu u kuhinji i ,na posletku, poboljšamo ukus Vaših obroka.


 

Reč osnivača:

   “Ideja za pokretanje „ Avan& Tučak „  podstaknuta je mojim sopstvenim potrebama za začinima. Začini su oduvek bili moja strast, a mogla sam da se snabdem njima samo na putovanjima. I, umesto suvenira sa putovanja, večito sam dovlačila kofer pun začina 🙂 To su za mene pravi suveniri – kulinarska obeležja zemlje u kojoj sam boravila. Jer, nisi se upoznala sa jednom zemljom i narodom gledajući njene građevine i slušajući istorijat od turističkih vodiča. Kulturu i tradiciju jednog podneblja možeš i da okusiš – kroz njihova nacionalna, tj. tradicionalna jela.
Na sve pomenuto se nadovezala i moja ljubav prema azijskoj kuhinji i nastala je jedna priča pod imenom “Avan&Tučak” 🙂
Kada se spoje ljubav i strast, po logici stvari trebalo bi da se rodi nešto kvalitetno i divno. Vreme će pokazati da li grešim…
A meni ostaje da se trudim još više i ne odustajem od svog cilja. A cilj “Avan&Tučak” je borba protiv dosadne hrane! Hrana nije samo gorivo za naš organizam, hrana je lepota življenja! :)”

Dragana, Avan & Tučak