Magazin začina

Kulinarsko zlato – šafran

Šafran je višegodišnja biljka, a začin se dobija sušenjem filamenata cvetova. Smatra se da je ...

Paprika – omiljeni začin kuvara

Paprika je jednogodišnja povrtarska biljka koja pripada velebilju. Začin se dobija sušenjem i mlevenjem zrelog ...

„Blistava radost planine“ – origano

Origano je višegodišnja zeljasta biljka. Raste na Mediteranu pa se često može čuti kako ceo ...

Prstohvat soli

So je jedini začin koji spada u minerale. Sastavljen je od natrijum hlorida, a bez ...

Uskrs uz začine

Stiže nam Uskrs, najveći hrisćanski praznik! Svi ga s’radošću isčekuju, naročito deca koja vole da ...

Biber je nekad bio najskuplji začin

Biber je višegodišnja biljka  koja se kroz vekove koristila u ishrani. Vodi poreklo iz tropskih ...

Vuk samotnjak među začinima – ruzmarin

Ruzmarin je zimzelena biljka sa igličastim listovima i sitnim cvetićima. Miris ruzmarina je jak a ...